© Copyright Yoga Weert 2018 - Kanaalstraat 4 - 6001 SG  Weert - +31-6-51 631 444 -  info@yogaweert.nl

YOGA WEERT

Ashtanga Yoga is een zeer dynamische yogavorm waarbij gewerkt wordt met een aantal vaste series houdingen. Deze vaste volgordes van houdingen zijn zodanig samengesteld dat iedere houding een voorbereiding is op de volgende. De grondlegger is Pattabhi Jois.

De Eerste Serie van de Ashtanga Vinyasa Yoga (de Primary Series) wordt ook wel Yoga Chikitsa genoemd. Dit betekent Yoga therapie/Yoga reiniging. Wanneer je de hele eerste serie van 72 houdingen regelmatig beoefent zuivert het lichaam en wordt een basis gelegd voor een diepere yoga beoefening. De bewegingen/houdingen en ademhaling worden synchroon en in een continue, vaststaande flow uitgevoerd met gebruikmaking van energiesloten (Bandha’s) en een zachte focus/blik (Drishti). Ashtanga Yoga wordt op 2 manieren geven: Mysore Stijl en Led lessen.Led lessen


In de Led, oftewel geleide, lessen wordt een volledige serie houdingen (of een gedeelte hiervan) in hun vaste volgorde gegeven. Deze lessen worden maandelijks gegeven. Iedere 1e zaterdag en 1e donderdag van de maand wordt in de Power Yoga lessen een Half Led gegeven (oftewel de halve 1e serie (Primary) uit de Ashtanga Yoga).Mysore Stijl lessen (Deze lessen worden binnen onze studio niet aangeboden)


Traditioneel wordt Ashtanga Yoga beoefend in “Mysore Stijl”. Mysore is de plaats in India, waar Ashtanga Yoga vandaan komt. In een Mysore les doe je individueel en zelfstandig de Ashtanga yogareeks. Dus iedereen kan in deze les op zijn/haar nivo Ashtanga Yoga beoefenen! Voor iedere houding zijn er verschillende opties welke tijdens de les worden aangegeven. Dit is de meest oorspronkelijke manier om yoga te beoefenen.

Je begint met een korte reeks, die je onder begeleiding van de docent steeds verder uitbouwt. De docent loopt rond, helpt en begeleidt iedereen persoonlijk. Deze manier vraagt in het begin wat meer discipline en toewijding, maar zo haal je meer verdieping uit je yoga omdat de les/het nivo op jou wordt afgestemd. Voor deze lessen dien je bekend te zijn met de basisvaardigheden zoals de zonnegroeten, de Ujjayi ademhaling en de bandha’s. De rest wordt gaandeweg aangeleerd. Voor meer info klik HIER.

Ashtanga Yoga