© Copyright Yoga Weert 2018 - Kanaalstraat 4 - 6001 SG  Weert - +31-6-51 631 444 -  info@yogaweert.nl

YOGA WEERT

Zoals de naam al doet vermoeden, is Power Yoga een krachtige en dynamische vorm van yoga. De basis is de Ashtanga Yoga, maar de les is iedere keer anders omdat er geen vaste serie wordt aangehouden.

Power Yoga is afgeleid van de Ashtanga Vinyasa Yoga. In de lessen wordt wel de opbouw vanuit de Ashtanga serie gevolgd, maar is er meer variatie omdat niet de vaste reeks houdingen aangehouden wordt. De lessen worden door de docent vrijer ingevuld waardoor ook andere houdingen voorbij zullen komen. Ook kan gekozen worden om een bepaald thema in een les uit te diepen.


Alle dynamische yogavormen werken aan het versterken en het versoepelen lichaam en geest. Het is een fantastische oefenvorm om een sterk en gezond lichaam te krijgen. Je kunt de verschillende yogahoudingen zo aanpassen dat je kunt werken op je eigen niveau. Alles wat je nodig hebt is een dosis nieuwsgierigheid en de wens om je prettiger te willen voelen. Ook mensen die zich het best kunnen ontspannen door inspanning, voelen zich aangetrokken tot deze intensieve yogastijl.


Hoe werkt Power Yoga?

De individuele houdingen worden in een aaneengeschakelde serie beoefend, zonder te stoppen en in een vrij hoog tempo. Er wordt gebruik gemaakt van speciale overgangen en een daarbij horende speciale ademhaling. Deze combinatie van ademhalen, bewegingen en houdingen is helend voor lichaam en geest. Hierdoor ontstaat een bijzondere warmte (prana = levensenergie) in het lichaam en een betere doorbloeding van heel het lichaam (dus ook van de gewrichten, organen, spieren, zenuwen, enz.). Op langere termijn neemt deze betere doorbloeding onzuiverheden, blokkades, ziektes en pijnen weg, die veroorzaakt worden door emoties, spanningen en angsten. Het hormonale stelsel wordt uitgebalanceerd en de bloedsomloop gestimuleerd. Het hart wordt krachtiger en het zenuwstelsel wordt positief beïnvloed. Daarnaast krijgt de spijsvertering een opkikker en het afvoersysteem (lymfestelsel) wordt geactiveerd.


Beginners dienen eerst de basisvaardigheden aan te leren door eerst een aantal maanden de Power Yoga Easy Flow lessen te volgen.

Power Yoga


PROEFLES AANVRAGEN