© Copyright Yoga Weert 2018 - Kanaalstraat 4 - 6001 SG  Weert - +31-6-51 631 444 -  info@yogaweert.nl

YOGA WEERT

Als je mij een aantal jaren geleden had verteld dat ik ooit aan yoga zou gaan doen, dan had ik je waarschijnlijk niet geloofd…


Op mijn 17e ben ik gaan werken als militair, dit was wat ik wilde, dit was mijn roeping. Ik heb dit 7 1/2 jaar mogen doen en heb dit met enorm veel plezier gedaan. Ik zou het zo weer doen als ik het over mocht doen. Ik heb veel leuke en interessante mensen mogen ontmoeten en een heleboel leuke, uitdagende en spannende dingen gedaan.


Ergens in het proces van volwassen worden ben ik echter uit het oog verloren hoe ik lief voor mezelf moest zijn, hoe ik mijn grenzen moest bewaken en aangeven.

Dit resulteerde in chronische, bijna dagelijkse, migraine waarvoor niet direct een oplossing was omdat er niks "kapot" was aan mij en ik niet in de gaten had hoe ik mezelf uit het oog was verloren. Dankzij een oplettende neuroloog kwam ik terecht in een revalidatietraject waarbij ik leerde goed voor mezelf te zorgen en waar ik ook weer leerde te genieten van bewegen want dat had ik al jaren niet gedaan. Ik was klaar met steeds mijn fysieke grenzen opzoeken. Als wedstrijdzwemmer werd dit van me verwacht, maar ook als militair had ik hiermee te maken gehad. Dus op enig moment heb ik ervoor gekozen om maar helemaal niets meer te doen.


Na het succesvol afsluiten van het revalidatietraject ben ik op zoek gegaan naar een manier van bewegen waar ik blij van werd en waarbij niet steeds van me werd verwacht dat ik mijn grenzen zou overschrijden. En dat werd Yoga! Ik begon met 1 dag in de week les en na ongeveer een jaar breidde zich dat uit omdat ik het gevoel had dat ik meer met yoga bezig wilde zijn. Mijn lichaam had het ook nodig. Wanneer ik een in een vakantieperiode niets deed kreeg ik allerlei pijntjes, die weer verdwenen zodra ik weer trouw naar mijn wekelijkse lessen ging.


Ook groeide het gevoel dat ik meer met yoga wilde, maar ik kon mijn vinger er niet op leggen wat dat dan moest zijn. Ik vertrouwde erop dat het antwoord vanzelf zou komen... En dat kwam. Tijdens een samenzijn met collega's, die wisten dat ik aan yoga deed, werd gekscherend gevraagd of ik niet een keer een les wilde geven. Zo gezegd, zo gedaan en ik werd er zo bij van! Het gaf me zoveel energie dat ik ter plekke wist hoe ik me verder wilde ontwikkelen binnen de yoga... Ik wilde les gaan geven, mijn enthousiasme over yoga delen met mensen die hier ook interesse in hebben en ook meer verdieping krijgen over de achtergrond van yoga.


Dus eind 2014 ben ik begonnen met een docentenopleiding. Ik zie dit als het begin van een weg waarvan ik niet weet waar die zal eindigen, maar ik heb er zin in en hoop te leren van diegenen die ik op mijn weg tegenkom....Opleiding

Sylvia Winkelmolen