© Copyright Yoga Weert 2018 - Kanaalstraat 4 - 6001 SG  Weert - +31-6-51 631 444 -  info@yogaweert.nl

YOGA WEERT

In deze les worden de dynamische Yang Yoga en de meditatieve Yin Yoga gecombineerd om zo een balans te creëren tussen beweging en rust in het lichaam.

Yin versus Yang: Yin verwijst naar het onbeweeglijke in ons lichaam: het bindweefsel en gewrichten omdat zij stug en weinig elastisch zijn. Dit in tegenstelling tot onze spieren, die worden gerekend tot yang omdat ze zacht en elastisch zijn. Veel sporten richten zich op het yang element waarbij de focus ligt op het aanspannen van spieren. Soepelheid van gewrichten en bindweefsel wordt daarbij vaak vergeten terwijl juist die soepelheid essentieel is om blessures te voorkomen en het lichaam fit te houden.


Yin/Yang Yoga is daarmee een heerlijke, zachte combinatieles. Het Yin-gedeelte bestaat uit het diepe rekken en strekken van het bindweefsel en de energiebanen in je lichaam (vanuit de Yin Yoga) om zo de diepere spanningen en blokkades op te heffen. Het Yang-gedeelte van de les is een stukje actieve yoga, waarbij we door middel van het herhalen van bewegingen in combinatie met de ademhaling meer spiergericht werken.


Je kunt in deze les op ieder moment instromen. Iedereen kan deelnemen aan deze les, omdat de houdingen op verschillende niveaus kunnen worden uitgevoerd.Yang is about changing the world; Yin accepts the world for the way it is.

* Bernie Clark *Yin/Yang Yoga


PROEFLES AANVRAGEN